21787
Książka
W koszyku
Domowy wypiek chleba / Lauren Chattman ; [tł. Olga Kwiecień-Maniewska]. - Wyd. 2. - Warszawa : Wydawnictwo RM, cop. 2016. - 278, [1] s. : il. ; 24 cm.
Upiecz za każdym razem idealny bochenek! Jeśli jeszcze nigdy nie doświadczyłaś satysfakcji, płynącej z wyciągnięcia z własnego piekarnika gorącego, pachnącego chleba, to najwyższy czas zabrać się do roboty! Lauren Chattman uprzedza wszelkie pytania i opowiada o wszystkich sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Jej wyczerpujący poradnik nawet najbardziej niepewnego nowicjusza zmieni w pewnego swoich umiejętności domowego piekarza! - Poznaj tajniki pieczenia chleba dzięki podręcznikowi Lauren Chattman: - Kup najlepsze składniki na chleb, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić. - Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa. - Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe - ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. - Poznaj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, obracanie, kształtowanie, wyrastanie i nacisnanie chleba - teraz zrobisz to jak zawodowy piekarz! Przepisy na najlepsze pieczywo w twoim życiu: brioszki, chałki, ciabatty, angielskie bułeczki, chleb z makiem, chleb żytni, orkiszowe bagietki, chleb ze słonecznikiem, pełnoziarnisty naan i wiele innych. Zrób idealny chleb od skórki aż do ostatniego okruszka!
Status dostępności:
Gródek n/D - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Bread making : crafting the perfect loaf from crust to crumb, 2011.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej